El Col·legi Oficial de Metges dels Illes Balears (Comib) va celebrar el Dia de la Professió Mèdica en un acte conegut com la Patrona del Comib, La nostra Senyora del Perpetu Socors, que es va commemorar en el Palau de Congressos de Palma, sota el ‘La millor medicina comença en l’autocura’, perquè “una de les nostres iniciatives és fomentar l’autocura dels professionals”, va explicar el Dr. Carles Recasens, president del Comib.
La Dra. Rosa Robles, secretària general del Comib, va ser l’encarregada de donar la benvinguda a l’acte als gairebé 400 convidats entre metges, familiars i autoritats de l’àmbit sanitari.
La taula presidencial va estar composta per la Dra. Manuela García Romero, consellera de Salut del Govern de les Illes Balears; el Dr. Carles Recasens, president del Col·legi Oficial de Metges dels Illes Balears; i Antonio Deudero, tinent d’alcalde de Mobilitat de Palma.
Un any més, els encarregats de realitzar la lectura del Jurament Hipocràtic van ser dos metges recentment col·legiats, en aquesta ocasió, els doctors Ana Gutiérrez Mateu i Juan Oliva Torcal. Després de la lectura, va arribar un dels moments més esperats de la vetllada: el lliurament de les insígnies del Comib. En aquesta edició es van concedir 40 insígnies d’or als metges que compleixen 50 anys de col·legiats i 87 insígnies de plata a aquells que sumen un total de 25 anys de col·legiació en Balears.
El president del Comib, el Dr. Carles Recasens, va aprofitar la seva intervenció per a posar en valor la labor realitzada pels companys que compleixen 25 i 50 anys de col·legiació i va assenyalar que des de la institució col·legial “volem incidir en la importància de cuidar als metges de Balears, perquè la salut dels nostres col·legiats és una prioritat. Per a això, cal reforçar el seu paper i autonomia perquè hem de garantir que estem en les millors condicions per a atendre els nostres pacients i ciutadans amb seguretat i qualitat”.
Així mateix, va recordar que la professió mèdica sempre està en primera línia en els moments de màxima adversitat, com es va comprovar durant la pandèmia, en la qual van morir 125 metges a Espanya i va subratllar que “defensar la professió mèdica és defensar una sanitat pública de qualitat”.
En aquest punt es va referir a l’esborrany del nou Estatut Marc presentat pel Ministeri de Sanitat, “que resulta clarament insuficient i no recull aspectes essencials que dignifiquin la labor mèdica ni millorin les condicions laborals del col·lectiu”. Per aquest motiu va realitzar una crida a les administracions “perquè escoltin als qui sostenen cada dia el Sistema Nacional de Salut des de la responsabilitat, la vocació i el compromís”.